logo

Udruženje sudija Republike Srpske je stručna organizacija u kojoj se dobrovoljno i po slobodnom pristupu udružuju sudije sa teritorije Republike Srpske, radi ostavarivanja zajedničkog interesa i unapređivanja pravne struke i nauke.

Udruženje je dobrovoljna, strukovna, samostalna, neprofitabilna i nestranačka organizacija.

Pridržavajući se Ustava, Zakona i Statuta u ostvarivanju svojih ciljeva Udruženje se angažuje na djelatnostima usmjerenim ka unapređivanju sudijske struke, razvijanju moralnih vrijednosti članova Udruženja, razvijanju saradnje sa sličnim i drugim udruženjima i organizacijama u Republici Srpskoj i Federacije Bosne i Hercegovine i udruženjima i organizacljama drugih država, kao i na organizovanju aktivnosti usmjerenih na zaštitu ljudskih prava.

XII SAVJETOVANJE IZ OBLASTI GRAĐANSKOG PRAVA JAHORINA, 18. -21. OKTOBRA 2017. GODINE

XII SAVJETOVANJE IZ OBLASTI GRAĐANSKOG PRAVA JAHORINA,
18. -21. OKTOBRA 2017. GODINE

Broj: USRS - 381/17
Datum; 14.07.2017.godine

Poštovani,

Obavještavamo Vas da Udruženje sudija Republike Srpske u saradnji sa Udruženjem sudija/sudaca u FBiH, Udruženjem sudija u BiH, Centrima za edukaciju sudija i tužilaca u RS i FBiH, Advokatskim komorama RS i FBiH i Pravosudnom komisijom Brčko Distrikta organizuje XI Savjetovanje iz oblasti građanskog prava u periodu od 18.-21. oktobra 2017. godine u hotelu "Bistrica" na Jahorini. Kao i ranijih godina predavači će biti eminentni pravnici, poznate sudije, profesori fakulteta i advokati, iz naše zemlje i regiona.

Za učešće na savjetovanju potrebno je da svaki sud, institucija ili učesnik lično (uz navođenje imena, prezimena i profesije) izvrše rezervaciju u hotelu "Bistrica" (ili u nekom drugom hotelu ili privatnom smještaju) na bazi tri puna pansiona. Za učesnike savjetovanja sa plaćenom kotizacijom cijena punog pansiona u hotelu "Bistrica" po osobi iznosi: u jednokrevetnim sobama 79,00 KM a u dvokrevetnim 69,00 KM plus boravišna taksa sa osiguranjem 2,50 KM. U cijenu je uključeno i korištenje zatvorenog bazena hotela. Rezervacije smještaja se mogu izvršiti putem telefona: 057/ 270-022 i 057/270-020 , putem fax-a: 057/ 270-022 ili putem e-mail adrese: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli Važno je napomenuti da je smještaj uslovljen plaćanjem kotizacije.

Kotizacija za savjetovanje iznosi 80,00 KM po učesniku i uplaćuje se na račun Udruženja sudija Republike Srpske broj : 562099-00018368-98 kod Razvojne Banke Banja Luka uz naznaku "kotizacija za savjetovanje". Učesnici su dužni da kopiju virmana o uplaćenoj kotizaciji pošalju na e-mail Udruženja sudija RS Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , a original predoče prilikom registracije i preuzimanja materijala za savjetovanje.

Krajnji rok za uplatu kotizacija i dostavljanje dokaza o uplati je 10. oktobar 2017. godine.

Okvirni program savjetovanja će biti naknadno dostavljen.

S poštovanjem,

Milenko Milekić
Predsjedavajući Organizacionog odbora

Zaključci sa savjetovanja

Broj: USRS-367 /17
Banjaluka: 13.05.2017. godine

I SAVJETOVANJE IZ PREKRŠAJNOPRAVNE OBLASTI

„UPOREDNA ANALIZA PREKRŠAJNOG ZAKONODAVSTVA U BiH I REGIJI“

U periodu 11. - 13. maj 2017. godine u Bijeljini – Etno selo „Stanišići“, održano je I Savjetovanje iz prekršajnopravne oblasti pod radnim nazivom „UPOREDNA ANALIZA PREKRŠAJNOG ZAKONODAVSTVA U BIH I REGIJI“. Savjetovanju je prisustvovalo 165 učesnika koje su činili sudije, ovlašćeni organi pokretači prekršajnih postupaka, pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova, Poreske uprave, Uprave za indirektno oporezovanje BiH, Granične policije BiH, Republički i opštinski inspekcijski organi, zatim predstavnici međunarodne organizacije OSCE/OEBS i drugi, a savjetovanje je imalo i međunarodni karakter jer su učešće u radu uzeli gosti, predavači iz Republike Srbije, a radove su dostavili i autori iz Republike Crne Gore.

Po završetku savjetovanja doneseni su

Z A K LJ U Č C I

  1. Osnovni zaključak je da održavanje prekršajnog savjetovanja pređe u tradiciju i postane treće tradicionalno savjetovanje u BiH, koje će se održavati svake godine pored krivičnog i građanskog Savjetovanja;

    Opširnije...

Odluka

Broj: USRS-365/17

Dana: 26.05.2017. godine

 

Upravni odbor Udruženja sudija Republike Srpske, na osnovu odredbe člana 22. Statuta Udruženja, na sjednici održanoj 26.05.2017. godine, u prostorijama Osnovnog suda Banjaluka, donio je

 

ODLUKU

 

Udruženje sudija RS zadržava pravo da se učesniku koji se prijavio za održavanje godišnjih susreta sudija u Trebinju hotel „Leotar“ u periodu od 15-18. juna 2017. godine, ispostave troškovi koje Udruženje plati hotelu zbog neblagovremenog odustanka od smještaja, ukoliko prijavljeni o istom ne obavjesti Udruženje najkasnije do 02.06.2017. godine.

 

 

Predsjednik Upravnog odbora
Udruženja sudija RS
Milenko Milekić

Okvirni program rada

I SAVJETOVANJE IZ PREKRŠAJNO-PRAVNE OBLASTI

©

UDRUŽENJE SUDIJA REPUBLIKE SRPSKE
УДРУЖЕЊЕ СУДИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

REPUBLIC
OF SRPSKA ASSOCIATION OF JUDGES
Vladike Platona br. 2, 78000 Banja Luka
tel: 065/860-270 ; fax: 051 301 578;

e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli


Broj: USRS - 340/17
Datum; 07.03.2017.godine


I SAVJETOVANJE IZ PREKRŠAJNO-PRAVNE OBLASTI
Radni naziv savjetovanja je:

UPOREDNA ANALIZA PREKRŠAJNOG ZAKONODAVSTVA U BiH I REGIJI“
Bijeljina, Etno selo „Stanišić“, 11-13.05.2017.godine


Poštovani,

Obavještavamo Vas da Udruženje sudija Republike Srpske u saradnji sa Udruženjem sudija/sudaca u FBiH, Udruženjem sudija u BiH, Centrima za edukaciju sudija i tužilaca u RS i FBiH, Advokatskim komorama RS i FBiH i Pravosudnom komisijom Brčko Distrikta organizuje I Savjetovanje iz prekršajno-pravne oblasti u periodu od 11.-13. maja 2017. godine u Bijeljini, Etno selo „Stanišić“. Predavači će biti eminentni pravnici i sudije iz naše zemlje i regiona.


Opširnije...

XI SAVJETOVANJE IZ OBLASTI GRAĐANSKOG PRAVA

 

 

©

UDRUŽENJE SUDIJA REPUBLIKE SRPSKE
УДРУЖЕЊЕ СУДИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

REPUBLIC
OF SRPSKA ASSOCIATION OF JUDGES


XI SAVJETOVANJE IZ OBLASTI GRAĐANSKOG PRAVA

Aktuelna pitanja iz oblasti građanskog prava u Bosni i Hercegovini, teorija-praksa“

Hotel BISTRICA 19 - 22. oktobra 2015. godine


OKVIRNI PROGRAM RADA

 

Opširnije...

Strana 10 od 14

<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>