logo

Podeli

УДРУЖЕЊЕ СУДИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
UDRUŽENJE SUDIJA REPUBLIKE SRPSKE
REPUBLIC OF SRPSKA ASSOCIATION OF JUDGES

Vladike Platona br. 2, 78000 Banja Luka;
tel: 065/860-270; fax: 051 301 578; e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videliXV  SAVJETOVANJE IZ  OBLASTI GRAĐANSKOG PRAVA JAHORINA, 27. -30. OKTOBRA 2021. GODINE

 

Broj: USRS - 645/21
Datum; 25.08.2021.godinePoštovani,

Pozivamo Vas da kao uvaženi naučni radnik odnosno  stručnjak iz oblasti građanskog prava  pripremite referat iz vaše naučne/stručne  oblasti za XV Savjetovanje iz građanske oblasti „Jahorina 2021“ na temu „Aktuelna pitanja građanskog prava,  teorija –praksa“ koje će se održati u hotelu „Vučko i Termag“  na Jahorini u period od 27.-30. oktobra 2021. godine.

SAVJETOVANJE OBUHVATA TRI OBLASTI:

-GRAĐANSKO PRAVO
(stvarno pravo, obligaciono pravo, porodično pravo, nasljedno pravo i građansko procesno pravo(parnični, vanparnični i izvršni postupak).

-PRIVREDNO PRAVO
(pravo privrednih društava, ugovori robnog prometa,bankarsko pravo i hartije od vrijednosti, stečajno pravo).

-UPRAVNO PRAVO
(materijalno i procesno).


Ukoliko ste saglasni da pripremite i prezentujete referat, molimo Vas da nas o tome obavijestite najkasnije do 20.09.2021. godine.

Sažetak dostaviti do 15.09.2021.

Pisani rad je potrebno dostaviti najkasnije do 25.09.2021. godine.
Jezici u Zborniku su jezici koji su u službenoj upotrebi u Bosni i Hercegovini i engleski jezik.
Sažetak i rad možete dostaviti u elektronskoj formi na e-mail adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli   sa naznakom „za IX Savjetovanje iz građanske oblasti”. Potrebno je da naglasite oblast u kojoj želite učestvovati, a svaki učesnik se može pojaviti jednom kao autor i jednom kao koautor rada. Radovi će biti objavljeni u Zborniku radova  XIV  Savjetovanja iz građanske oblast.
Troškove boravka autora za vrijeme Savjetovanja, koji se odnose na smještaj i ishranu, snosi organizator.
U prilogu Vam dostavljamo uputstvo za pisanje radova.
U nadi da ćete prihvatiti poziv i aktivno učestvovati, na IX Savjetovanju iz građanske oblasti, unaprijed Vam se zahvaljujemo.


PREDSJEDNIK UPRAVNOG ODBORA
UDRUŽENJA SUDIJA REPUBLIKE SRPSKE

Milenko Milekić