logo

Podeli

Поштовани,


У вези са Вашим дописом поводом организације Савјетовања из области грађанског права, које ће се одржати у периоду од 27 – 30. октобра 2021. године на Јахорини, достављамо Вам линк на упутство Института за јавно здравство Републике Српске, које се односи на препоручене мјере у затвореним просторима, а које су примјењиве и за намјену за коју шаљете упит: https://www.phi.rs.ba/index.php?view=clanak&id=1001Специфично за планирани састанак, препоручујемо се  да се исти организује у паралелним сесијама уз придржавање епидемиолошких мјера (дистанца 2 m, ношење маски, хигијена руку/дезинфекција) и да сесије трају краће, са чешћим паузама.

Наглашавамо да продужени боравак већег броја људи у затвореном простору може бити ризичан чак и када се поштују мјере одржавања физичке дистанце и ношења маски, па је у том смислу битно правити паузе, прозрачивати простор, те је боље имати више мањих сесија, одвојених у различите просторе.

Врло је важно да особе које имају симптоме заразних болести или су их имали у последњих 14 дана, чак и ако се радило о блажим или краткотрајним симптомома, не присуствују било каквим скуповима.С поштовањем,

Јелена Ђаковић Девић
Специјалиста епидемиологије
Институт за јавно здравство Републике Српске
Тел.: 051 491 649